Bent u gevallen op uw werk? Heeft u door deze val op uw werk letsel opgelopen? Dan wilt u natuurlijk weten of u recht heeft op een schadevergoeding. Een valpartij op werk kan veel verschillende oorzaken hebben. U bent bijvoorbeeld van een ladder gevallen, uitgegleden of van een steiger afgevallen. Een val van grote hoogte kan vaak ernstig letsel veroorzaken waardoor iemand (blijvend) arbeidsongeschikt kan raken. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw inkomen. U leest hier meer informatie over inkomensschade. Op uw werkgever rust een zorgplicht. Uw werkgever moet alle maatregelen treffen en veiligheidsinstructies geven die redelijkerwijs mogelijk en haalbaar zijn om te voorkomen dat u letsel oploopt tijdens uw werk. U kunt daarbij denken aan:

  • Heeft uw werkgever goedgekeurde ladders, steigers, gereedschap en materialen ter beschikking gesteld die voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen?
  • Heeft uw werkgever voldoende gewaarschuwd voor de gevaren bij het uitvoeren van uw werkzaamheden? Bijvoorbeeld voor het val gevaar?
  • Heeft uw werkgever de juiste veiligheids- en beschermingsmaterialen verstrekt zoals schoenen met stalen neuzen, schoenen met de juiste zool tegen uitglijden, een bouwhelm en/of een harnas om u te zekeren op hoogte.
  • Was de val te voorkomen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een steigerdoek of steigernet om de bouwsteigers heen?
  • Had er een bord geplaatst moeten worden dat de vloer glad was?
  • Heeft uw werkgever voldoende toezicht gehouden en u gewaarschuwd dat u de veiligheidsregels moet naleven?

Dit is nog maar een korte opsomming van de veiligheidsverplichtingen van een werkgever. De zorgplicht van uw werkgever voor een veilige werkomgeving gaat heel ver. Er worden hele hoge eisen gesteld aan de veiligheid van werknemers. Uw werkgever is al snel aansprakelijk voor uw letsel opgelopen door een val of door uitglijden tijdens uw werk. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u direct kosteloos waar u recht op heeft. Vaak is dit in de praktijk meer dan slachtoffers zelf aan denken.