Als u letselschade heeft opgelopen dan is het verstandig om u te laten bijstaan door een ervaren belangenbehartiger die voor u de maximale schadevergoeding kan claimen en kan zorgen dat u de beste begeleiding krijgt naar uw herstel. U wilt niet zelf uw kostbare tijd besteden aan het uitzoeken van alle wetten en regels, het corresponderen met de verzekeraar en onderhandelen over de schadevergoeding. Voordat u een letselschade expert inschakelt wilt u natuurlijk wel van tevoren weten wat dit kost. In de letselschadepraktijk wordt er op verschillende manieren omgegaan met de kosten voor het inschakelen van een letselschade expert. Hierna leggen wij dit uit.

Buitengerechtelijke kosten letselschade

Door onze jarenlange ervaring weten wij snel of een letselschadezaak kans van slagen heeft. Als wij denken dat uw zaak kans van slagen heeft dan nemen wij uw zaak aan. Onze hulp is altijd volledig kosteloos. Als wij uw zaak behandelen dan ontvangt u altijd 100% van uw schadevergoeding. Wij houden de tijd die wij besteden aan uw letselschadezaak bij in onze administratie en brengen onze kosten in rekening bij de aansprakelijke partij. U ontvangt dus nooit een factuur van ons.

No cure no pay letselschade

Met no cure no pay wordt bedoeld dat het slachtoffer bij succes, dus bij het krijgen van een schadevergoeding, een percentage van de letselschadevergoeding moet afstaan aan de ingeschakelde belangenbehartiger. Vaak ligt het percentage bij no cure no pay rond de 15 – 30% van de totale schadevergoeding. Als er geen resultaat wordt bereikt dan betaalt het slachtoffer niets. No cure no pay is vaak niet gunstig voor letselschadeslachtoffers en ook niet nodig. Wat veel slachtoffers niet weten is dat op grond van de wet de aansprakelijke partij verplicht is om de ‘buitengerechtelijke kosten’ te betalen. Dit zijn de kosten van een letselschade expert. Daarom kunnen wij van Empato altijd 100% kosteloos werken voor letselschadeslachtoffers. De aansprakelijke partij betaalt onze rekening. Als het ons onverhoopt niet lukt om de aansprakelijkheid rond te krijgen dan betaalt u ons ook niets.