"Tijdens mijn werk kreeg ik een elektrisch schok van 60.000 volt."

Germaïn was op 4 juli 2022 als ZZP’er aan het werk als grondwerker op een bouwplaats. Op enig moment begeleidde hij met zijn rechterhand een lantaarnpaal die met een kraan werd opgetild en verplaatst. Deze werkzaamheden werden te dicht bij hoogspanningskabels verricht. De lantaarnpaal is hierdoor onder spanning komen te staan waardoor Germaïn is geëlektrocuteerd. Er is 60.000 Volt via zijn rechterhand in zijn lichaam gekomen en vervolgens is deze spanning via zijn beide voeten weer uit zijn lichaam gegaan. Germaïn raakte zeer ernstig gewond en verkeerde zelfs een tijd in levensgevaar.

Door dit arbeidsongeval heeft Germaïn onder andere ernstige brandwonden, hersenletsel, beschadiging van zijn spieren en beperkingen aan zijn hand, pols en voeten opgelopen.

Germaïn is vanaf het moment van het arbeidsongeval intensief begeleid door Empato. Empato heeft een complexe juridische discussie gevoerd met de betrokken verzekeraars. Empato brengt door inschakeling van een medisch adviseur alle medische gevolgen in kaart. Uiteindelijk heeft Empato ervoor gezorgd dat de schade van Germaïn wordt vergoed door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeraar van de opdrachtgever van Germaïn.

Germaïn vertelt over ons

“Empato was er voor mij in tijden waarin ik vocht voor mijn leven en al mijn aandacht uitging naar mijn herstel. Empato weet hoe ze dingen moeten aanpakken. Ze geven niet op en blijven doorgaan. Ik ben erg blij met hun hulp en wat ze voor mij hebben bereikt!”

Ongeluk tijdens het werk?
"Tijdens mijn werk maakte ik een val van 8 meter hoog en brak ik mijn nek."