Als u voor uw werk veel op de weg bent dan loopt u meer risico om betrokken te raken bij een verkeersongeval. Voor veel beroepen zijn werknemers vaak in het verkeer. Bijvoorbeeld voor het bezorgen van pakketjes of maaltijden, als taxichauffeur, als accountmanager naar klanten toe, klussen bij een klant of als service monteur op locatie aan het werk. Als u een verkeersongeval is overkomen tijdens uw werk dan heeft u bijna altijd recht op een schadevergoeding. Wij kunnen kosteloos voor u de maximale schadevergoeding claimen.

Schadevergoeding bij een verkeersongeval tijdens werk

Op grond van de wet en vaste rechtspraak heeft uw werkgever een verzekeringsplicht. Uw werkgever is verplicht om een verzekering af te sluiten die de schade vergoed die werknemers oplopen tijdens werktijd in het verkeer. Wel hangt het er van af op welke wijze er is deelgenomen aan het verkeer.

Heeft u letselschade opgelopen?

Wij verhalen uw letselschade kosteloos!

vertel direct uw verhaal

Auto-ongeluk tijdens werk

Uw werkgever moet een verzekering hebben afgesloten die uw schade betaalt als u als bestuurder van een motorvoertuig (zoals bijvoorbeeld een busje, vrachtwagen of auto) letselschade heeft opgelopen tijdens uw werk. U heeft altijd recht op een schadevergoeding. Wie het ongeval heeft veroorzaakt maakt hierbij niet uit.

Scooter of bromfiets ongeluk tijdens werk

Ook indien u op de scooter of bromfiets een ongeval heeft gehad tijdens uw werk heeft u recht op een schadevergoeding. Dit is ook het geval als u zelf bent uitgegleden of gevallen met de scooter of bromfiets. Ook als u het ongeval zelf heeft veroorzaakt heeft u recht op een vergoeding van uw schade.

Fietsongeluk tijdens werk

Bent u betrokken geweest bij een fietsongeval tijdens werktijd? Bent u zelf gevallen, heeft u een ongeval veroorzaakt of bent u aangereden? U heeft in alle gevallen recht op een schadevergoeding. Bent u op uw fiets aangereden buiten werktijd door een motorvoertuig zoals een auto, scooter of bromfiets? Dan heeft u ook recht op een schadevergoeding. Zie voor meer informatie het artikel over ongeluk met een fiets of ongeluk met een elektrische fiets.

Als voetganger een ongeval tijdens werktijd

Als u bent aangereden door een motorvoertuig zoals een auto, scooter, vrachtwagen etc. dan heeft u altijd recht op een schadevergoeding. U treft hier meer informatie. Alleen in de situatie dat u als voetganger bent gevallen, zonder dat er iemand anders bij betrokken was, heeft u bijna nooit recht op een schadevergoeding. Hiervoor is geen verzekeringsplicht voor uw werkgever. Als u bent gevallen door een onveilige weg of pad, bijvoorbeeld een losliggende of uitstekende stoeptegel, dan kan uw schade mogelijk wel verhaald worden. U treft hier meer informatie over deze oorzaak.

Zelf het ongeval tijdens werktijd veroorzaakt?

De verplichte verzekering die uw werkgever heeft afgesloten dekt ook eenzijdige ongevallen of ongevallen die u zelf heeft veroorzaakt. Kortom ook als u het ongeval heeft veroorzaakt kan de schade worden verhaald.

Geen verzekering afgesloten door de werkgever?

Wij kunnen voor u achterhalen of uw werkgever de juiste verzekering voor u heeft afgesloten. In de praktijk blijkt dat werkgevers vaak de juiste verzekeringen hebben afgesloten. Als uw werkgever geen verzekering heeft afgesloten dan dient uw werkgever zelf uw schade te betalen.

Woon-werkverkeer en een ongeval?

Bij woon-werkverkeer heeft u meestal geen recht op een schadevergoeding. Hierbij moet u denken dat u onderweg van huis naar uw werk een verkeersongeval overkomt. Er zijn hierop wel enkele uitzonderingen. Wij beoordelen graag kosteloos voor u of u recht heeft op een schadevergoeding.