Letselschade passagier

Bent u als passagier betrokken geweest bij een verkeersongeval en heeft u daarbij letsel opgelopen? Bij letselschade opgelopen als passagier in een auto of achterop een motor, scooter of bromfiets heeft u altijd recht op een schadevergoeding. U bent namelijk juridisch gezien aan te merken als ‘schuldloze derde’ of uw schade kan worden verhaald op de autoverzekering van de auto waar u in zat. De veroorzaker van het ongeval of de verzekeraar van het motorvoertuig waar u in of op zat moet uw schade vergoeden. Empato helpt u kosteloos bij het verhalen van uw schade.

Geen gordel om als passagier bij een verkeersongeval?

Heeft u als passagier letselschade opgelopen terwijl u geen gordel om had? Dan wil de aansprakelijke WA-verzekeraar in de praktijk vaak slechts 75% van uw schade vergoeden. Dit wordt de zogenoemde ‘gordelkorting van 25%’ genoemd. Neem hier niet meteen genoegen mee! Wij beoordelen kosteloos voor u waar u recht op heeft.

Geen helm op als passagier bij een verkeersongeval?

Als u als passagier geen helm op had tijdens een verkeersongeval op de scooter of motor dan kan dit tot gevolg hebben dat uw schade niet volledig vergoed zal worden. Bijvoorbeeld als u hoofdletsel oploopt dat voorkomen had kunnen worden met een helm. De aansprakelijkheid wordt dan bijvoorbeeld voor 75% erkend door de tegenpartij. Neem echter nooit direct genoegen met een lager percentage aansprakelijkheid. Laat dit altijd beoordelen door de letselschade experts van Empato.