Loonschade verhalen

Als werkgever kan het u overkomen. Een medewerker in loondienst die zich ziek meldt vanwege letsel opgelopen door een ongeval. Op grond van de wet dient u het loon door te betalen. Deze loondoorbetalingsverplichting is maximaal twee jaar. Ook heeft u re-integratie verplichtingen die u veel tijd en geld kosten.

Mogelijk is er een ziekteverzuimverzekering afgesloten die een deel of de gehele loonschade dekt. Niet alle bedrijven of ondernemers hebben deze verzekering afgesloten.

Empato kan voor u de loonschade verhalen. Wij kunnen op grond van de wet (artikel 6:107a BW) onder andere het netto doorbetaalde loon en de re-integratie kosten verhalen op de aansprakelijke partij. Wij kunnen u deze service aanbieden op basis van ‘no cure no pay’. U betaalt dan een percentage over het verhaalde bedrag. Verhalen wij niets dan betaalt u ook niets. U kunt er ook voor kiezen om de loonschade door ons te laten verhalen op basis van ons uurtarief.

Door ons in te schakelen bespaart u zichzelf veel tijd en juridische discussies met verzekeraars. Wij zijn gespecialiseerd in het verhalen van loonschade en nemen u graag het werk uit handen.

Wilt u meer informatie of een zaak aanmelden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.