Dieren kunnen zich onverwacht gedragen waardoor al snel een ongeval kan plaatsvinden. Heeft u letsel opgelopen door een dier? Dan kan Empato u 100% kosteloos helpen bij het verhalen van uw letselschade. De meest voorkomende ongevallen met dieren waardoor mensen letsel oplopen worden veroorzaakt door honden en paarden. Hieronder leest u meer over ongevallen veroorzaakt door honden en paarden.
Heeft u letselschade opgelopen?

Wij verhalen uw letselschade kosteloos!

vertel direct uw verhaal

Aansprakelijkheid letsel door een hond

Een hondenbeet of een andere onverwachte actie van een hond komt helaas regelmatig voor en kan behoorlijk ernstig letsel veroorzaken. In de wet is bepaald dat als u letsel heeft opgelopen door de eigen energie van een hond de eigenaar/bezitter van de hond aansprakelijk is voor de door de hond aangerichte schade. Het gaat dus om de onberekenbare eigen gedraging van de hond.

De aansprakelijkheid van de eigenaar/bezitter van de hond is een risicoaansprakelijkheid. Dit betekent dat de eigenaar/bezitter van de hond, die de schade heeft veroorzaakt, aansprakelijk is ook al heeft de eigenaar geen schuld aan het ontstaan van de schade. Het enkele feit dat iemand de bezitter of eigenaar is van de hond maakt diegene aansprakelijk voor de door de hond veroorzaakte schade.

Letsel door een hond

Veel voorkomend letsel door honden is:

  • littekens in het gezicht door een hondenbeet;
  • infecties door een hondenbeet;
  • wonden en littekens op handen, armen en benen;
  • breuken, kneuzingen, striemen en overige verwondingen.

Als u door een hond gebeten bent dan zullen wij uw schade verhalen op de aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar/bezitter van de hond. Als de eigenaar/bezitter van de hond geen aansprakelijkheidsverzekering heeft dan zal de eigenaar/bezitter de schade zelf moeten betalen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij informeren u over de mogelijkheden.

Aansprakelijkheid letsel door een paard

Paardrijden is een risicovolle sport. Helaas gebeuren er regelmatig ongevallen met paarden. In de wet is bepaald dat als u letsel heeft opgelopen door de eigen energie van een paard de eigenaar/bezitter van het paard aansprakelijk is voor de door het paard aangerichte schade. Het gaat dus om de onberekenbare eigen gedraging van het paard. In de praktijk probeert de aansprakelijke partij vaak maar een gedeelte (50%) van de schade te vergoeden vanwege vermeende eigen schuld bij de ruiter. Neem hier niet direct genoegen mee. Laat uw situatie altijd beoordelen door een ervaren letselschade expert van Empato.

Ongeval door een paard

Veel voorkomende ongevallen die veroorzaakt worden door paarden zijn:

  • val van een paard;
  • schop van een paard;
  • gebeten door een paard;
  • omver gelopen door een paard;
  • op hol geslagen paard;
  • paardrij ongeval tijdens een rijles bij een manege.

In de praktijk wordt de schade vaak verhaald op de aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar/bezitter van het paard. Als het paardrijdongeval heeft plaatsgevonden tijdens een paardrijles dan wordt de schade verhaald op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van de manage. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zullen dan kosteloos uw situatie beoordelen.