Een auto ongeval met letsel tot gevolg heeft een enorme impact op uw leven. Bijvoorbeeld op uw werk, studie, huishouding en hobby’s. U heeft dan behoefte aan een letselschade expert die u informeert over uw rechten en uw schade verhaalt. Empato neemt u al het werk uit handen zodat u zich volledig op uw herstel kunt richten. Wij helpen letselschadeslachtoffers altijd 100% kosteloos. De aansprakelijke partij moet uw schade en onze factuur betalen.

Geen gordel om bij een auto ongeluk?

Heeft u letselschade opgelopen terwijl u geen gordel om had? En is het auto ongeluk volledig veroorzaakt door een ander? In de praktijk wil de aansprakelijke autoverzekeraar dan vaak slechts 75% van uw schade vergoeden. Dit wordt de zogenoemde ‘gordelkorting van 25%’ genoemd. Neem hier niet meteen genoegen mee! Wij beoordelen kosteloos voor u waar u recht op heeft.

Aansprakelijkheid automobilist of bestuurder

Voor het succesvol indienen van een schadeclaim bij letselschade veroorzaakt door een auto ongeval is het belangrijk om de aansprakelijkheid erkend te krijgen. Bij een auto ongeluk is de persoon die de verkeersregels en veiligheidsnormen heeft overtreden aansprakelijk. De automobilist of bestuurder is meestal verzekerd. Denk hierbij aan de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (WAM verzekering) ook wel de autoverzekering genoemd. Als de automobilist of bestuurder niet verzekerd is kijk dan hier. Om de aansprakelijkheid erkent te krijgen heeft u juridische hulp nodig. Ook bij de onderhandelingen met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding kunt u de hulp van een letselschade expert goed gebruiken. De verzekeraar zal namelijk een zo laag mogelijke schadevergoeding aanbieden. Het is dus belangrijk om u te laten bijstaand door een ervaren letselschade expert die weet waar u recht op heeft.

Kop-staartbotsing (van achteren aangereden)

Een van de meest voorkomende auto ongelukken is de kop-staartbotsing. Hierbij wordt een auto of ander motorvoertuig van achteren aangereden door een ander motorvoertuig. Een kop-staartbotsing gebeurt vaak als een van de betrokken motorvoertuigen stil staat bij een rood verkeerslicht, in een file of bij een rotonde.

Whiplash opgelopen door een auto ongeluk

Veel voorkomend letsel dat bij een kop-staartbotsing wordt opgelopen is whiplash letsel. Door de impact van de aanrijding maakt het slachtoffer van de auto die wordt aangereden een zweepslag met het hoofd en nek. Dit zorgt er vaak voor dat het slachtoffer last krijgt van de nek, schouders en rug. Ook komen de volgende cognitieve klachten regelmatig voor bij whiplash slachtoffers:

  • duizeligheid
  • gevoeligheid voor prikkels
  • concentratieproblemen
  • hoofdpijn
  • extreme vermoeidheid
  • piep in de oren
  • gevoeligheid voor fel licht en harde geluiden

Wij verhalen alle materiële en immateriële schade. Klik hier voor een overzicht van veel voorkomende materiële schadeposten. Onder immateriële schade wordt de smartengeldvergoeding verstaan. Deze vergoeding is voor de pijn, het leed en verdriet. Bekijk hier een aantal voorbeelden van de hoogte van smartengeldvergoedingen na het oplopen van een whiplash door een auto ongeval.

 1.  
 

Wat is verstandig om te doen als u betrokken bent geweest bij een auto-ongeval? 

Bij Empato gaan wij altijd voor het maximale resultaat. Hieronder hebben wij een tips opgesomd die verstandig zijn om te doen nadat u betrokken bent geweest bij een auto-ongeval. Door deze tips op te volgen verhoogt u de kans op een succesvolle en maximale schadeclaim.

 1. Vul samen met de tegenpartij het aanrijdingsformulier zo volledig mogelijk in. Vergeet niet de achterkant in te vullen en het formulier te ondertekenen. Onderteken het formulier alleen als u het eens bent met de ingevulde informatie.
 2. Maak foto’s van de plaats van het ongeval, de verkeerssituatie en de betrokken voertuigen.
 3. Noteer de namen, telefoonnummers, adresgegevens en emailadressen van eventuele getuigen.
 4. Neem zo snel mogelijk contact op met uw huisarts. Ook als uw letsel en klachten mee lijken te vallen. Doe dit bij voorkeur direct na het ongeval. Dit is nodig om uw letsel te kunnen bewijzen.
 5. Houd meteen een overzicht bij van alle kosten. Verzamel facturen en bonnetjes van de kosten en uitgaven die u maakt vanwege het ongeval. Dit is nodig om uw schade te kunnen bewijzen.
 6. Neem de tijd om te herstellen en het ongeval te verwerken.
 7. Meld het ongeval bij Empato. Ook als u weinig letsel en klachten heeft. Ga niet zelf onderhandelen met een verzekeraar of tegenpartij. Wij regelen alles kosteloos voor u en zijn hierin gespecialiseerd. U kunt zich hierdoor volledig op uw herstel richten.