Letsel door een onveilige weg of pad

Bent u gevallen door een onveilige situatie op een openbare weg of pad? De letselschade experts van Empato kunnen u mogelijk helpen om uw schade te verhalen.

Veel voorkomende ongevallen

U kunt ernstig letsel oplopen door een val veroorzaakt door een onveilige weg of pad. Veel voorkomende oorzaken zijn:

 • u bent gevallen over een losliggende of uitstekende stoeptegel;
 • u bent gevallen door een kuil in de weg;
 • u bent gevallen door een gladde weg.

Wegbeheerder aansprakelijk stellen

In sommige gevallen kan de wegbeheerder aansprakelijk gesteld worden. Dit kan bij een ongeval door een pad of weg die niet in goede staat verkeerd, waardoor een onveilige situatie is ontstaan. De wegbeheerder is verantwoordelijk voor de kwaliteit en het onderhoud van de wegen en paden. Afhankelijk van waar het ongeval heeft plaatsgevonden kunnen wij:
 • De gemeente aansprakelijk stellen (lokale wegen)
 • De provincie aansprakelijk stellen (provinciale wegen)
 • Rijkswaterstaat aansprakelijk stellen (rijkswegen)
 • De waterschappen aansprakelijk stellen (waterschapwegen).

4 gouden tips

 1. Maak direct duidelijke foto’s en filmpjes van de plaats van het ongeval en de situatie. Doe dit zo snel mogelijk. Als u te lang wacht kan de situatie mogelijk al veranderd zijn.
 2. Noteer de namen, telefoonnummers, adresgegevens en e-mailadressen van eventuele getuigen.
 3. Neem zo snel mogelijk contact op met uw huisarts. Ook als uw letsel mee lijkt te vallen. Doe dit bij voorkeur direct na het ongeval. Dit is nodig om uw letsel te kunnen bewijzen.
 4. Meld het ongeval bij Empato. Ook als u weinig letsel heeft. Ga niet zelf in onderhandeling met de wegbeheerder of verzekeraar. Wij verhalen uw letselschade 100% kosteloos voor u. Neem vrijblijvend contact met ons op.