Hoe verloopt een letselschade dossier?​

1. Betrokken bij een ongeval?

Verzamel zo veel mogelijk bewijs en getuigen.

2. Letsel opgelopen?

Bezoek zo snel mogelijk een arts. De medische informatie over uw letsel wordt als bewijs gebruikt. Deze informatie zullen wij voor u verzamelen.

3. Neem contact op met Empato!

Wij verhalen kosteloos uw letselschade. De aansprakelijke partij betaalt uw schadevergoeding en onze factuur.

4. Welke gevolgen heeft het ongeval?

Wij komen bij u thuis langs en brengen alle gevolgen in kaart. Het ongeval heeft grote gevolgen op uw dagelijks leven. Denk aan uw werk of opleiding, huishouden, tuin, vervoer, verzorging, hobby’s etc.

5. Wie is er aansprakelijk?

Wij stellen de (verzekeraar van de) tegenpartij aansprakelijk en voeren voor u de juridische discussies. Wij zorgen ervoor dat de aansprakelijkheid wordt erkend.

6. Voorschot op de schadevergoeding

Wij berekenen alle schade, stellen een schadeoverzicht op en regelen voor u zo snel mogelijk een voorschot op de schadevergoeding.

7. Werken aan uw herstel

Wij nemen u al het werk uit handen zodat u zich kunt richten op uw herstel. Met de voorschotten op de schadevergoeding kunt u de rekeningen betalen. Wij denken met u mee over praktische hulp, bijvoorbeeld voor het huishouden.

8. Afwikkeling

Uw zaak wordt pas afgewikkeld zodra u zo goed als mogelijk bent hersteld en u de maximale schadevergoeding heeft ontvangen. U ontvangt ook een smartengeld vergoeding vanwege de pijn en het leed dat u heeft ervaren.