Als u letsel heeft opgelopen door de schuld van een ander dan is het verstandig om een belangenbehartiger in te schakelen die over de juiste opleidingen, ervaring en kennis beschikt om de aansprakelijkheid rond te krijgen en voor u de maximale schadevergoeding te claimen. Een belangenbehartiger kan voor u onder andere:

  • de aansprakelijkheid beoordelen;
  • de kans van slagen op het verhalen van de schade beoordelen;
  • de aansprakelijke partij en verzekeraar achterhalen;
  • een aansprakelijkstelling maken en versturen;
  • een voorschot op de schadevergoeding voor u regelen;
  • bewijsmateriaal van uw letsel en schade verzamelen;
  • in kaart brengen wat uw schadeposten zijn;
  • uw schade berekenen en een schadeoverzicht maken;
  • corresponderen en indien nodig discussie voeren met de aansprakelijke partij;
  • een medisch advies inwinnen zodat u meer informatie krijgt over uw letsel, behandelmogelijkheden en toekomstverwachtingen met betrekking tot uw herstel;
  • een arbeidsdeskundige inschakelen die u kan helpen als u vastloopt met uw werk, onderneming, huishouden en/of studie;
  • risico’s inschatten als het gaat om een afwikkeling al dan niet met een voorbehoud;
  • onderhandelen met de aansprakelijke partij.

Kortom een goede belangenbehartiger neemt u al het werk uit handen. Er zijn veel verschillende belangenbehartigers en letselschade bedrijven. Om u te helpen bij uw keuze hebben wij hierna de meest voorkomende belangenbehartigers en hun voor- en nadelen op een rij gezet.

Letselschade advocaat

Een letselschade advocaat kan namens u procederen bij de rechtbank. Uit landelijke statistieken blijkt echter dat in minder dan 5% van de letselschadezaken een procedure bij de rechtbank nodig is. Bijna alle letselschade zaken worden dus niet afgewikkeld in de rechtbank waardoor een letselschade advocaat over het algemeen niet noodzakelijk is. Een letselschade advocaat mag op grond van wet- en regelgeving niet kosteloos voor u werken. Hierdoor kost het inschakelen van een letselschade advocaat u zelf geld. De hulp van Empato is wel altijd 100% kosteloos voor letselschade slachtoffers. Dit komt omdat wij letselschade juristen en Register Experts zijn en op grond van de wet onze kosten in rekening brengen bij de aansprakelijke partij.

Letselschadespecialist / expert

Een letselschadespecialist is iemand die zich heeft gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. De opleiding hiervoor is het driejarige opleidingstraject tot Register Expert personenschade (RE) van Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE). Alle medewerkers van Empato Letselschade zijn Register Expert personenschade en beschikken over jarenlange ervaring met het begeleiden van letselschadeslachtoffers. Daarnaast zijn alle NIVRE Register Experts gebonden aan strenge kwaliteit-, gedrags- en opleidingsvereisten. Door verplichte permanente educatie wordt het kennisniveau hoog gehouden.

Letselschadejurist

Een letselschadejurist is iemand die is afgestudeerd in rechten aan een universiteit en net als een advocaat zich heeft gespecialiseerd in het claimen van letselschadevergoedingen. Een letselschade jurist is net als een letselschade advocaat op de hoogte van alle wet- en regelgeving met betrekking tot aansprakelijkheid, schade, bewijslast, jurisprudentie etc. De medewerkers van Empato Letselschade zijn letselschade jurist en Register Expert personenschade. Wij zijn erkende specialisten met veel ervaring in het bijstaan van letselschadeslachtoffers.

Rechtsbijstandsverzekering letselschade

Het kan zijn dat u een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten die dekking biedt voor het verhalen van letselschade. Als u een verzekeringsadviseur (ook wel assurantie tussenpersoon genoemd) heeft dan kunt u hem vragen of u een dergelijke verzekering heeft. Als u letsel heeft opgelopen dan bent u niet verplicht om gebruik te maken van uw rechtsbijstandsverzekering. U mag zelf kiezen om uw letselschade aan te melden bij uw rechtsbijstandsverzekering of te kiezen voor een letselschadebureau zoals Empato.