Een ongeval met letsel tot gevolg brengt vaak medische kosten met zich mee. Deze kosten zijn verhaalbaar op de aansprakelijke partij. Bewaar meteen vanaf het moment van het ongeval alle bonnetjes en facturen in een mapje. Hiermee kunnen deze kosten worden aangetoond.

Ambulancekosten claimen

Als u door een ongeval bent opgehaald door een ambulance en bent vervoerd naar een ziekenhuis dan worden deze kosten bij u in rekening gebracht. U zult hiervoor een rekening ontvangen via uw zorgverzekeraar. De ambulancekosten worden in rekening gebracht bij uw zorgverzekeraar waardoor u het eigen risico van uw zorgverzekering moet betalen. Het standaard bedrag aan eigen risico van de zorgverzekering is (in 2022) €385 per jaar. Deze kan ook vrijwillig verhoogd zijn tot maximaal €885 per jaar. Wij kunnen voor u op basis van een uitkeringsspecificatie van uw zorgverzekering de ambulancekosten verhalen op de aansprakelijke partij.

Medische kosten verhalen op veroorzaker

Alle medische kosten die u door het ongeval maakt kunnen worden verhaald op de aansprakelijk partij. U kunt daarbij denken aan:

  • De kosten voor het huren van een rolstoel, krukken, douchekruk etc.
  • De kosten voor het kopen van verbandmiddelen, zalf, pleisters, pijnstilling, douchehoes etc.
  • Facturen voor behandelingen door een fysiotherapeut, osteopaat, manueel therapeut, tandarts of andere medische behandelaren.
  • Hulpmiddelen die uw herstel bevorderen;
  • Ziekenhuis en/of revalidatiedaggeldvergoeding (kosten om het verblijf aangenamer te maken zoals bijvoorbeeld het huren van een tv).