"Tijdens mijn werk maakte ik een val van 8 meter hoog en brak ik mijn nek.”

Mohammed was op 18 maart 2023 aan het werk als klusjesman op een boerderij in Limburg. De boer had hem gevraagd om werkzaamheden te verrichten op het dak van een 8 meter hoge stal. Op enig moment is een stagiair van de boer bij hem komen staan en zijn ze door het dak heen gezakt. Mohammed is 8 meter naar beneden gevallen en op een betonnen vloer terechtgekomen. Mohammed was buiten bewustzijn en zwaargewond. De stagiair kwam terecht op balen hooi en was hierdoor licht gewond geraakt. Hij heeft vervolgens hulp ingeschakeld. Al snel waren de hulpdiensten ter plaatse. Mohammed is vervolgens met een traumahelikopter afgevoerd naar een ziekenhuis in Maastricht. Daar werd hij direct geopereerd. Mohammed heeft door de val onder andere een breuk in zijn nek opgelopen en zeer complexe breuken in de elleboog van zijn rechter (dominante) arm.

De familie van Mohammed heeft vervolgens Empato benaderd voor hulp. Wij zijn direct op bezoek gegaan in het ziekenhuis in Maastricht. Daar hebben wij uitgelegd hoe het letselschadetraject zou gaan verlopen. Empato heeft vervolgens de boer aansprakelijk gesteld.

De arbeidsinspectie is ingeschakeld en heeft een onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval. Empato heeft ruim zes maanden lang een juridische strijd gevoerd met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeraar van de boer. De verzekeraar heeft in eerste instantie de aansprakelijkheid voor het ongeval afgewezen maar Empato bleef doorzetten en is er uiteindelijk in geslaagd om de verzekeraar te overtuigen om de schade van Mohammed volledig te vergoeden. Een letselschade expert van Empato is meerdere keren bij Mohammed thuis geweest. Empato heeft ervoor gezorgd dat Mohammed grote voorschotten op zijn schadevergoeding heeft gehad. De letselschadezaak is nog niet afgewikkeld. Empato blijft Mohammed ondersteunen bij het verhalen van zijn schade.

Mohammed vertelt over ons

“Ik ben Empato erg dankbaar voor hun hulp. Zonder hen had ik niet geweten wat ik had moeten doen. Ze hebben zo veel voor mij betekend!”

Ongeluk tijdens het werk?
"Op mijn scooter
reed ik in op een
gespannen touw."